Het leven is al moeilijk genoeg: de prijzen schieten de lucht in (van boodschappen evenals van brandstof), overal zijn bosbranden door de hitte en er is zelfs een oorlog gaande. Dit is allesbehalve prettig. Gelukkig heeft de mens een groot aandeel hierin: het milieu heeft het maar zwaar verduren onder de mens, maar als we allemaal een beetje duurzamer gaan leven, dan zal het een stuk beter gaan met het milieu en het klimaat. De bosbranden zullen minder snel woeden en we krijgen ze een stuk beter onder controle. De temperaturen lopen niet meer zo snel op en die hittegolf lijkt verder weg dan ooit. Maar, wat zijn dan eenvoudige manieren om het milieu te beschermen? Hieronder lees je een aantal tips wat betreft duurzaamheid: ga bewust leven!

Help de kledingindustrie een handje op weg

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Het is echt een schande wat hier zich allemaal afspeelt. Een manier om wat duurzamer te leven is door tweedehands kleding te kopen via een tweedehands marktplaats. Op deze manier geef je kleding een tweede leven, en hoeft er niet een volledig t-shirt nieuw van het begin worden gemaakt. Kinderarbeid sterft dan misschien ook wel uit!

Eet minder vlees of ga helemaal vega

De meeste mensen doen het al, maar nog lang niet iedereen: het eten van geen of weinig vlees. Het is bewezen dat de vleesindustrie enorm schadelijk is voor het milieu. Daarnaast is het prettig dat dieren niet meer geslacht hoeven te worden, om zo uiteindelijk op het bord van de mens te belanden. Niet echt een leuk vooruitzicht. Eet geen vlees meer voor het milieu!

Douche een stuk korter

Water is enorm schaars, zeker in de zomer. De meeste Nederlanders staan gemiddeld zo’n 10 minuten onder de douche, en dat kan ongetwijfeld een stuk korter. Je haren inzepen met shampoo kan ook als je douche even uitzet. Het is dan best koud, maar dan moet je maar even op je tanden bijten. Je bent toch een bikkel, of niet soms?!

Pak vaker de fiets

De auto is echt heel slecht voor het milieu. Al die uitlaatgassen, je hoort het milieu gewoon protesteren. Als je echt duurzaam wil gaan leven, kan je je auto het beste verkopen. Dat is wel heel rigoureus, dus je kan er ook voor kiezen om de fiets gewoon wat vaker te pakken in plaats van de auto. Op deze manier train je je conditie ook nog eens een beetje, omdat je zo zelf moet trappen in plaats van alleen gas te moeten geven. Twee vliegen in een klap!

Dit vind je misschien ook leuk

Comments are closed.