Zonnestroom is één van de meeste groene vormen van energie. Naast wind en waterkracht is het de 3e schone energiebron toegankelijk voor huishoudens. Met het installeren van zonnepanelen op jouw dak kun je zelf een aanzienlijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot in Nederland.

Met het opwekken van stroom door zonnepanelen stoot je 0,0 CO2 uit. Echter, de productie van de panelen, het transport en de installatie hebben wel CO2 gekost en daarom zijn de panelen vanaf de installatie niet geheel emissie vrij. De CO2 die de fabriek gebruikt heeft voor het maken van de zonnepanelen en de installatie op je dak compenseer je gemiddeld na 2 jaar alweer.

De productie van 1 kilowattuur(kWh) kost normaal gesproken 0,46 kilogram CO2. Stel jouw zonnepanelen wekken jaarlijks 4500 kWh op, dan bespaar je dus dat er jaarlijks 4.500 x 0,46 = 2.070 kilo CO2 de lucht in gaat. Om je een vergelijkend voorbeeld te geven, een auto stoot per kilometer 121,8 gram CO2 uit. Dit betekent dat jouw zonnepanelen een uitstoot compenseren welke gelijk staat aan het autorijden van 17.000 kilometer per jaar!

Dit vind je misschien ook leuk

Comments are closed.